Trīs lietas attiecību balansam

It kā savādi – cilvēki cik tūkstošiem gadu jau dzīvo. Un taisa attiecības un taisa citus cilvēkus… Bet kaut kā vienalga tā ir tik sarežģīta lieta. Tik daudzu teoriju un metožu un kursu un grāmatu un terapistu un kā nu vēl nē. bet nu labi. Un te ir mani centi par trim lietām, kurām ir jābūt lai būtu attiecības.

Vajag šo:

  • Galva. Tas ir tas, ko mēs darām pa dienu. Kurš kad brauks kur, ko remontēsim, ko taisīsim, kurā vīkendā tur un šur, un tā tālāk. Projektiņi un darbi.
  • Sirds. Tas ir vakaros runājoties, vai dīvānā, vai randiņos. Kā tev iet, kā tu jūties, kur tevi vajag uzmundrināt, un kur tev sāpi paņemt nost.
  • Pimpis. Tas ir jau naktī. Vai pa dienu, ja ir vasara un ir seksīga kleitiņa sievai.

Un vajag visus.

  • Bez galvas tie ir divi cilvēki, kas dzīvo un guļ kopā, bet viņiem nebūs tās jaudas, kas diviem, strādājot komandā. Teiksim, bez galvas laika attiecībās es nopirktu pa visu naudu plates, un man pofig, kā dzīvot un kā māju uzturēt. Varēt var, bet nu jēga kāda…? Patiesībā katrs no tiem vēl strādātu sliktāk, nekā esot ārpus attiecībām, jo nu jārēķinās kaut vai biku ar to otru. Traucē. Bremzē.
  • Bez sirds tas ir bizness. Es tev to un to, tu man to un šo. Kas vispār strādās, līdz brīdim, kad tirgu parādīsies kaut kas labāks. 5 gadus jaunāka, bagātāka vai grib vairāk, vai izskatās krutāk, nu un super. Galu galā, kāpēc neaiziet, ja par to pašu no savas puses es dabūju vairāk to pašu?
  • Bez pimpja tā ir draudzība. Galu galā, ar draugiem man ir kopīgi projekti un arī ir svarīgi, kā viņiem iet… Tikai nav pimpja, nu, tātad tā ir draudzība. Jo pimpis ir tikai viens, un tikai vienam cilvēkam paredzēts. Atkal, sliktāk par draudzību, jo draudzībā funkcionē viss, kam jāfunkcionē, un nekā lieka nav – attiecībās būtu jāfunkcionē kaut kam, bet tas nefunkcionē.

Nu lūk.

Ja ir pa vienam, tad vispār nav par ko runāt. Tikai galva – dzīvokļa biedri / kolēģi; tikai sirds – pusaudži; tikai pimpis – biku lielāki pusaudži, vasaras romāns un tā.

Kaut kā kad to tā saliek, tad sanāk tīri loģiski. Savus kursus un mācību programmas un retrītus gan netaisīšu. Gan jau ka tādi jau ir. 😀

One thought on “Trīs lietas attiecību balansam

  1. Pingback: Latvijas blogāres apskats #245 (07.04.-13.04.) | BALTAIS RUNCIS

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.